Ritchie

Ricard Fernández

Responsable de la secció d'excursionisme

Llicenciat en Ciències Geològiques per la Universitat de Barcelona.

Postgraus de Significats i Valors Espirituals de la Natura i de Boscos Terapèutics per la Fundació Universitat de Girona. També hi col·labora com a formador.

Guia Bon Coneixedor del Parc Natural de Montsant.

Amb més de trenta anys d'experiència en conducció de grups, en fa quaranta-tres que s'enfila per les muntanyes. L'any 1981 va començar a escalar a la muntanya de Montserrat, activitat que l'ha dut a parets dels Pirineus, Alps o Dolomites. Ha pujat muntanyes de renom a l'Àfrica, Bolívia, Argentina o Patagònia. Membre d'una expedició al Chulu W, al massís dels Annapurna, ha realitzat trekkings per Sud-Amèrica, Patagònia, Himàlaia, Kenya o Nova Zelanda. AL 2014 va ser membre d'una expedició al Broad Peak (8047 m).

En Ricard Fernández és Tècnic Esportiu de Mitja Muntanya, membre nº 893 de l'AEGM, membre de l'ECAM, i número 16400 del Registre de Professionals de l'Esport. Té també l'acreditació UIMLA, la única que reconeix als tècnics de Mitja Muntanya per a treballar fora de l'estat espanyol.

Membre de l'equip del programa "El Pont de Mahoma" de Tarragona Ràdio, programa degà a l'estat espanyol que es dedica exclusivament al món de la muntanya.

Membre de la Junta del Grup Cavall Bernat, agrupació que aplega tots aquells escaladors que han pujat alguna vegada a l'agulla més emblemàtica de Montserrat.

Autor del llibre "Que bonica és la Muntanya" (amb dibuixos de Xavier Lamas) i col·laborador amb relats de ficció i humor a la revista "Extrem" entre d'altres, Montserrat representa per a ell un paradigma de tot allò que es troba a la muntanya.

Facebook
Twitter
Linkedin
Instagram
En Ritchie ens va fer descobrir TOT el què és Montserrat de moltíssimes formes que ni tan sols imaginàvem, desde punts de vista variadíssims! I amb un saber i una sensibilitat fora del comú, mostrant un domini absolut del territori i un gran amor per la seva feina. Vam fer una ruta literària per la muntanya en una ocasió, i una excursió meravellosa de tot un dia per Tebes i la Tebaida. Increïble el què vaig aprendre! També ens va dur al Congost de Fraguerau al Montsant, una altra experiència digna de ser viscuda. És un gran coneixedor de tota la geografia catalana (no només!). Un gran professional per deixar-se portar on sigui! Gràcies, RitchieLali Badosa
Cesc Claramunt

Responsable de la secció d'escalada.

Més informació
Roger Cararach

Responsable d'alta muntanya i alpinisme

Més informació
Gerard Escriu

Responsable de la secció de Trail Running.

Més informació