Orientation

Orientació

És molt important tenir una bona capacitat d'orientació quan sortim d'excursió a la muntanya. Tot i que avui en dia tenim a l'abast molts recursos per a preparar les nostres sortides, a l'hora de la veritat, sobre el terreny, hem de ser capaços de saber en tot moment on som i cap on hem d'anar. En aquest sentit la senyalització dels camins és una ajuda molt important per als excursionistes però a vegades no és del tot suficient per a no perdre'ns.

Conèixer les tècniques d'orientació ens permetrà seguir la ruta i els horaris previstos, sense ensurts ni disgusts. Si no sabem llegir un mapa o no sabem fer funcionar la brúixola, el GPS o l'altímetre, per molt bons que aquests siguin, i ho són, de res ens servirà portar-los a la motxilla.

Al massís de Montserrat hi ha alguns indrets especialment enrevessats i en un moment ens podem trobar en una canal que no es la que ens pensàvem que era. Tot va bé si acaba bé, però tampoc és qüestió de pujar i baixar canals fins a trobar el camí que volíem seguir. A Guies de Muntanya de Montserrat us oferim cursos tant per a l'iniciació com per al perfeccionament de les tècniques d'orientació i fins i tot per a l'especialització en curses d'orientació.

Mostrant 1 - 1 de 1

No et perdis. Curs d'orientació.

Emprant el plànol i la brúixola en excursionisme

Un dia
Montserrat